Volledig scherm
Wout Poels. © ANP

Poels met ambities terug in Waalse Pijl

Wout Poels staat woensdag met hoge ambities aan de start van de Waalse Pijl. De dertigjarige Limburger wil de Belgische eendagskoers, met na 200 kilometer de aankomst op de Muur van Hoei, dolgraag een keer winnen. Poels moest de Waalse Pijl vorig jaar overslaan vanwege een knieblessure.

De wielrenner van Team Sky kwam in 2016 als vierde boven in Hoei. Enkele dagen later schreef Poels in barre weersomstandigheden de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. ,,Ik vind het een prachtige koers, maar het is wel een zware'', zei Poels eerder al over de Waalse Pijl. ,,De Muur van Hoei is echt steil. Het lijkt me geweldig om deze wedstrijd te winnen.'' Vorig jaar zegevierde Alejandro Valverde zowel in Hoei als in Luik.

Sky stuurt dezelfde equipe als gisteren in de Amstel Gold Race naar de Waalse Pijl. De Pool Michal Kwiatkowski is naast Poels de blikvanger.

  1. Mitchelton heeft Tour-hoop gevestigd op Adam Yates

    Mitchelton heeft Tour-hoop gevestigd op Adam Yates

    Zijn tweelingbroer Simon stortte tijdens de Ronde van Italië helemaal in met de roze trui om zijn schouders, nu mag Adam Yates het gaan proberen in de Tour de France. De 25-jarige Brit gaat als kopman van Mitchelton-Scott de Franse etappekoers in. Yates krijgt een ervaren ploeg mee, waarvan alleen de Australiër Michael Hepburn debuteert in de Tour. Omdat alles in dienst staat van de klassementsambities van Yates, blijft sprinter Caleb Ewan thuis.