Richie Porte.
Volledig scherm
Richie Porte. © BELGA

Porte wint Dauphiné, beresterke Padoen rijdt naar tweede dagsucces op rij

Kelderman 4deHet Critérium du Dauphiné is gewonnen door Richie Porte. De Australiër van Ineos Grenadiers verdedigde de gele leiderstrui met succes in de zware achtste en laatste etappe. Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe) eindigde op plek 4 in het eindklassement. De ritwinst ging voor de tweede dag op rij naar de Oekraïner Mark Padoen (Bahrain-Victorious).

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Wie La Plagne zegt, zegt Michael Boogerd: ‘Ik ben wel beter geprepareerd dan die Tour-etappe’
  PREMIUM
  Interview

  Wie La Plagne zegt, zegt Michael Boogerd: ‘Ik ben wel beter geprepa­reerd dan die Tour-etap­pe’

  Wie La Plagne zegt, zegt Michael Boogerd. Zijn ritzege in de Tour de France van 2002 is - ondanks zijn dopingbekentenis in 2013 - een memorabel moment uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Vandaag eindigt de zevende rit in het Critérium du Dauphiné op de berg: ,,Ik denk dat ze die aankomst volgend jaar ook in de Tour de France willen. Dat hoop ik en zou ik echt leuk vinden.”