Volledig scherm
© reuters

Quick-Step en Omega Pharma samen verder

UpdateQuick-Step en Omega Pharma vormen in 2012 een nieuwe Belgische wielerploeg. Omega Pharma zal fungeren als hoofdsponsor en Quick-Step is de cosponsor. Dat maakten de ProTeams bekend.

Omega Pharma, met vedette Philippe Gilbert in de gelederen, moest op zoek naar een nieuwe partner nadat Lotto eind april liet weten een einde te maken aan de samenwerking. In Quick-Step, waar Tom Boonen onder contract staat, is de gewenste partner gevonden.

De nieuwe ploeg krijgt de naam Team Omega Pharma-Quick Step. Omega Pharma is zeker tot en met 2013 de hoofdsponsor, met een optie op nog een extra jaar. Quick-Step wordt de komende drie jaar cosponsor.

'Ik denk dat we er samen voor kunnen zorgen dat we in 2012 veel sterker staan', zei Bessel Kok, voorzitter van de raad van bestuur van Quick-Step. Ook Marc Coucke, topman bij Omega Pharma, is blij met de nieuwe ploeg. 'Met dit akkoord blijven we investeren in een Belgisch team. Net als in de voorbije jaren is het doel om één van de topteams in de World Tour te zijn.'

Gilbert kreeg het nieuws over de fusie via de pers te horen en daar was de kopman niet over te spreken. 'Het zou getuigen van respect voor mijn resultaten als de sponsors mij persoonlijk op de hoogte zouden hebben gebracht', aldus de Belgisch kampioen, die dit seizoen grossiert in overwinningen, in de Belgische krant Le Soir.

Het is de vraag of hij in dienst blijft bij de nieuwe ploeg. Gilbert: 'Ik ben degene die beslist over mijn volgende sportieve project. Lotto, BMC, Quick-Step en Astana hebben mij tot dusver een serieus voorstel gedaan.'