Volledig scherm
Mathieu van der Poel met zijn opa Raymond Poulidor. © afp

Raymond Poulidor opgenomen in ziekenhuis wegens ‘grote oververmoeidheid’

De voormalige Franse wielerkampioen Raymond Poulidor (83) is in de buurt van zijn huis in Saint-Léonard-de-Noblat opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn vrouw kampt haar man, de opa van coureur Mathieu van der Poel, met “grote oververmoeidheid.”

De eerste klachten bij Poulidor ontstonden na de Tour de France afgelopen zomer, aldus zijn echtgenote, die verder geen informatie gaf over zijn gezondheidstoestand.

‘Poupou’ is nog altijd een graag geziene gast in de volgerskaravaan van de Ronde van Frankrijk. Hij won de Tour echter nooit en droeg ook nooit de gele leiderstrui. Zijn bijnaam luidde veelbetekenend ‘Eeuwige Tweede’.

Volledig scherm
Raymond Poulidor en Wout van Aert tijdens de afgelopen Tour de France. © Daan Hakkenberg
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’