Volledig scherm
Brandon Rivera. © EPA

Rivera bij Ineos herenigd met jeugdvriend Bernal

De Colombiaanse wielrenner Brandon Rivera rijdt de komende twee jaar voor Team Ineos. De Britse miljoenenploeg neemt hem over van het Colombiaanse GW-Shimano dat op een lager niveau actief is. Rivera is de regerend Pan-Amerikaans kampioen tijdrijden.

Volgens Ineos is Rivera, die ploeggenoot wordt van zijn bekende landgenoot Egan Bernal, een allrounder. ,,Ik groeide op als mountainbiker, maar ik hou van klimmen, tijdrijden en eendagswedstrijden”, zegt de renner zelf. ,,Mijn doelen zijn duidelijk: zoveel mogelijk leren. Dit wordt mijn eerste jaar in de WorldTour en ik zal fietsen aan de zijde van ervaren renners. Ik kijk ernaar uit.”

Rivera is een goede bekende van Bernal, de 22-jarige Tourwinnaar. ,,We kennen elkaar sinds onze tiende verjaardag toen we begonnen te mountainbiken in Zipaquira. We hadden grote dromen en dat we nu samen kunnen rijden, is ongelooflijk.”

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.