Volledig scherm
Jan-Willem van Schip van Roompot. © BELGA

Roompot en Willems Veranda’s om de tafel over fusie

De Nederlandse Procontinentale ploeg Team Roompot en de Belgische wielerploeg Willems Veranda’s van onder anderen toprenner Wout van Aert zijn in onderhandeling over een fusie.

Dat bevestigt algemeen manager Michael Zijlaard van Roompot. ,,We zijn in gesprek met Sniper Cycling. Dit zijn oriënterende gesprekken om te kijken of er een win-win-situatie gecreëerd kan worden.''

Sniper Cycling is het bedrijf achter de Belgische wielerploeg. Zij wilden eerst fuseren met Aqua Blue, maar die ploeg maakte gisteren bekend te stoppen. 

Van Aert baalde dusdanig van alle vragen die hij krijgt over de toekomst van zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan dat hij zich vanmorgen flink roerde op Twitter. De rivaal van Mathieu van der Poel is niet blij dat het nieuws al op straat ligt, terwijl hij zelf nergens van op de hoogte is. ,,Communicatie is de essentie van een goede samenwerking. Iedereen klapt uit de school en steeds ben ik degene die men aanspreekt zonder dat ik zelf van iets weet. Ze verwachten prestaties van mij, maar volgend jaar op deze manier?'', laat Van Aert via Twitter weten. Hij zette bij zijn bericht de hashtag sabbatjaar, waarmee hij doelt op een mogelijk jaar pauze.

Zijn ploeg heeft inmiddels ook via Twitter bevestigd dat er wordt gesproken over een mogelijke samenwerking met het procontinentale Roompot-Nederlandse Loterij. ,,Beide stabiele organisaties zijn van mening dat een samenwerking een versterking voor beide projecten betekent", aldus de ploeg van Van Aert.