Volledig scherm
© EPA

Sagan op 5 december naar sporttribunaal om uitsluiting van afgelopen Tour

Peter Sagan vecht nog altijd zijn uitsluiting van de Tour de France van afgelopen zomer aan. De Slowaak en zijn ploeg Bora-Hansgrohe hebben een aanklacht tegen de internationale wielrenunie UCI ingediend bij het internationale hof voor sportarbitrage CAS in Lausanne. De hoorzitting is op 5 december.

Sagan werd afgelopen juli na de vierde etappe uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat hij in volle sprint de Brit Mark Cavendish in de hekken had gereden. De Britse sprinter Cavendish brak door die val zijn schouderblad en moest de Tour staken.

Sagan en zijn ploeg waren het niet eens met de uitsluiting en vroegen nog tijdens de Tour een spoedarbitrage aan bij het CAS. De Slowaakse toprenner vond niet alleen dat niets verkeerd had gedaan in de eindsprint, hij was ook verbolgen over het feit dat de wedstrijdjury hem niet de kans gaf zijn lezing te geven. Het sporttribunaal in Lausanne draaide het besluit toen niet terug.

,,Het gaat ons erom dat wij gerechtigheid willen. Dat Peter geen fout heeft gemaakt en onrecht is aangedaan'', lichtte een woordvoerder van Bora de gang naar het CAS toe. Hij ging verder niet in op mogelijke juridische vervolgstappen.