Volledig scherm
Peter Sagan in actie tijdens Parijs-Roubaix. © BELGA

Sagan start voorbereiding op Tour op 1 mei in Duitsland

Peter Sagan stapt na een korte pauze op 1 mei weer in wedstrijdverband op de fiets. De wereldkampioen rijdt op die dag Rund um den Finanzplats Eschborn-Frankfurt en begint daar aan zijn tweede deel van het seizoen, met als hoofddoel de Tour de France.

Sagan nam na Parijs-Roubaix even rust en sloeg daarom de Amstel Gold Race en komend weekend ook Luik-Bastenaken-Luik over. De Slowaak kende een ongelukkig klassiek voorjaar. Na zijn tweede plaats in Milaan-San Remo, kwam hij (mede door een val en materiaalpech) in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix niet in de buurt van de ereplaatsen.

Dat Sagan zijn opwachting maakt in Rund um den Finanzplats Eschborn-Frankfurt is niet verrassend, omdat hij sinds dit jaar voor het Duitse Bora-Hansgrohe rijdt. ,,Het is voor de sponsor heel belangrijk dat we voor ons eigen publiek gaan strijden om de overwinning", meldt de 27-jarige renner op de site van zijn ploeg.

In aanloop naar de Tour de France, die op 1 juli in Düsseldorf begint, rijdt Sagan ook nog de Ronde van Californië en de Ronde van Zwitserland. In Frankrijk hoopt hij vervolgens deze zomer voor de zesde keer de groene trui veilig te stellen. Daarmee zou hij het record van Erik Zabel evenaren.