Volledig scherm
© EPA

Sagan stopt rechtszaak tegen UCI om uitsluiting van Tour de France

De rechtszaak van Peter Sagan tegen de wielerbond UCI gaat niet door. De Slowaak en de UCI hebben hun meningsverschil bijgelegd, zo maakt Sagans ploeg Bora-Hansgrohe vandaag bekend. Vandaag zou in Lausanne bij het sporttribunaal CAS een hoorzitting zijn.

Sagan werd deze zomer uit de Tour gezet nadat hij betrokken was bij een crash in de vierde etappe. Gelijk na het besluit tekende Sagan beroep aan, maar dat werd door het CAS verworpen. De hoorzitting zou vandaag plaatsvinden.

Volgens een persbericht op de site van Bora-Hansgrohe hebben 'beide partijen ingezien, nu er beelden zijn bekeken die destijds niet beschikbaar waren, dat het een ongelukkig race-incident was en dat de UCI-commissarissen destijds er alles aan hebben gedaan om tot een juiste beslissing te komen'.

Zowel de UCI en de wielerploeg willen nu de blik op de toekomst richten. Sagan zegt blij te zijn met deze uitkomst. ,,Het verleden is al vergeten. Het gaat nu om het verbeteren van de sport in de toekomst. Ik ben blij dat door wat mij is overkomen, nu duidelijk is dat het werk van een UCI-commissaris erg moeilijk is en dat de UCI daar effectiever mee om moet gaan."

Mede door het incident heeft de UCI aangegeven dat het voortaan met een videoscheidsrechter gaat werken.