Volledig scherm
Samuel Sanchez komt als eerste over de streep in etappe 4 van de Vuelta 2016. © photo: Cor Vos

Samuel Sánchez (41) mag weer koersen na dopingschorsing

De Spaanse wielrenner Samuel Sánchez mag, als hij daar nog zin in heeft, vanaf half augustus weer koersen. De internationale wielerunie UCI heeft hem een schorsing van twee jaar met terugwerkende kracht opgelegd. 

Op 9 augustus 2017 werd de toenmalige BMC-coureur betrapt op het gebruik van groeihormonen. Anderhalve week later werd hij voorlopig geschorst. Sánchez kreeg tevens ontslag bij zijn ploeg BMC.

Sánchez (41) behaalde de olympische titel op de weg tijdens de Spelen van Peking in 2008. In de Tour de France van 2010 belandde hij op de tweede plaats. In de Vuelta stond de renner twee keer op het podium, in 2009 (tweede) en 2007 (derde). Zijn professionele loopbaan lijkt inmiddels voorbij.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”