Volledig scherm
© ProShots

Sinkeldam houdt gebroken schouderblad over aan crash

Ramon Sinkeldam heeft aan de zware crash met de auto een gebroken schouderblad overgehouden. De renner van Giant-Alpecin (26) mist daardoor waarschijnlijk het klassieke voorjaar.

De Noord-Hollander was één van de zes renners die zaterdagmiddag getroffen werd door een auto die op de verkeerde weghelft reed. In Spanje werden zijn knie en kin al gehecht.

Maandag werd in het ziekenhuis geconstateerd dat zijn schouderblad is gebroken. Eerder op de dag heeft de kaakchirurg de renner geholpen aan zijn gebit waar enkele tanden gesneuveld waren.

Hoelang Sinkeldam moet herstellen is onbekend, maar hij liet zelf weten dat hij zich grote zorgen maakte om zijn voorjaar. ,,Gisteren dacht ik nog: aan het eind van de week zit ik weer op de fiets. Dat kan ik wel vergeten. De klassiekers halen wordt al krap.''

Het zal circa twee tot vier weken duren tot Sinkeldam weer op zijn fiets kan stappen.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”