Sloveen Roglic kiest voor LottoNL-Jumbo

De Sloveense wielrenner Primoz Roglic rijdt de komende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo. De 25-jarige coureur had meerdere aanbiedingen van andere grote profploegen op zak, maar koos toch voor de Nederlandse equipe. Naar eigen zeggen is hij een renner voor het zware werk in de bergen en de klassementen.

Roglic was voorheen een niet onverdienstelijk schansspringer. Hij kwam op de schans uit voor de nationale ploeg van Slovenië. Een zware val maakte een einde aan die carrière. Roglic stapte op de fiets om te revalideren en kon goed mee in het peloton. In dienst van de continentale ploeg Adria Mobil won hij dit jaar het eindklassement in de Ronde van Slovenië en in de Ronde van Azerbeidzjan.

Het Nederlandse team gelooft heilig in zijn kunnen, aldus de aankondiging op maandag. De ploeg heeft hem uitgebreid getest. ,,We hebben veel met hem gesproken. Je ziet een supersnelle ontwikkeling bij hem en koersinzicht. Hij is een groot talent en een snelle leerling met een grote motor', vat ploegleider Nico Verhoeven samen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement