Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Sprinttalent Hodeg snelt in Turkije naar vijfde seizoenszege

lvaro Hodeg heeft de vijfde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De rit ging van Selçuk naar Manisa over ruim 135 kilometer. De jonge sprinter van Quick-Step was al eens tweede en vierde in de Turkse rittenkoers die zondag eindigt.

Volledig scherm
© Getty Images

In de voorlaatste rit hield hij de Duitser John Degenkolb en de Australiër Nathan Haas achter zich. De Kazak Aleksei Loetsenko behield de leiderstrui. De renner van Astana had vrijdag na zijn ritzege de leiding genomen in het algemeen klassement. Voor de 22-jarige Hodeg was het al zijn vijfde zege van dit seizoen. Hij won onder meer al ritten in de ronden van Catalonië, Polen en Duitsland.

De Colombiaan bezorgde Quick-Step de 71e zege van dit seizoen, een evenaring van het record uit 2000 van Mapei-Quick Step. ,,We hadden daar toen wel 43 renners voor nodig en reden een driedubbel programma'', zei de markante ploegbaas Patrick Lefevere onlangs, toen het record in beeld kwam. ,,Nu deden we het met 28 renners. Ineens is 71 overwinningen geen verre droom meer.''

Niki Terpstra won in dienst van de Belgische equipe de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen. De 34-jarige Noord-Hollander, die overstapt naar Direct Energie, zat ook in de ploeg die goud pakte in de tijdrit voor merkenteams op de WK. Quick-Step heeft dit jaar nog een aantal koersen om het record scherper te stellen.