Volledig scherm
Stef Clement. © Cor Vos

Stef Clement (36) zet punt achter carrière

Stef Clement zet een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. De 36-jarige Nederlander kwam sinds mei niet meer in actie vanwege aanhoudend blessureleed. Zijn team Jumbo-Visma besloot uiteindelijk om de routinier een andere functie binnen het team te geven. 

,,Het is niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten‘’, liet Clement weten. ,,Vijftien jaar lang was dit mijn passie, hobby en werk ineen. Ik kijk er met trots op terug en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk hield. ,,Ik ben de ploeg dankbaar voor deze mogelijkheid en ik kijk ernaar uit om die nieuwe weg in te slaan.” De hardrijder uit Breda gaat zich binnen het team bezighouden met voeding en promotie. 

Clement begon zijn profloopbaan in 2003 bij de Van Hemert Groep. Daarna reed de Brabander achtereenvolgens voor Rabobank Continental Team, Bouygues Telecom, Rabobank, Belkin, IAM Cycling en Team LottoNL-Jumbo. Clement werd vier keer nationaal kampioen tijdrijden en pakte in die discipline de bronzen medaille op het WK in Stuttgart in 2007. 

Volledig scherm
Stef Clement. © Soenar Chamid
  1. Dumoulin ‘Hammer Captain’ van Sunweb bij Hammer Series

    Dumoulin ‘Hammer Captain’ van Sunweb bij Hammer Series

    Tom Dumoulin zal als teamaanvoerder van Sunweb aantreden in de Hammer Series, een wedstrijdenreeks die in juni Limburg aandoet. De organisatie van het evenement, dat verder plaatsvindt in het Noorse Stavanger en in Hongkong, introduceert het begrip 'Hammer Captain' wiens rol het is zowel op de weg als op sociale media voor de overwinning te strijden. Wanneer ze zelf niet aanwezig zijn - zoals Dumoulin in Stavanger - vervullen ze nog een functie als ambassadeur van de ploeg.