Volledig scherm
Anna van der Breggen met haar trofee na de winst van de Giro Rosa. © Cor Vos

Sterk deelnemersveld bij vrouwen bij Daags na de Tour in Boxmeer

Giro Rosa-winnares Anna van der Breggen gaat de overwinning op maandag 24 juli in Boxmeer niet cadeau krijgen. De beste Nederlandse rensters staan bij Daags na de Tour aan de start. 

Veelvuldig wereld - en olympisch kampioene Marianne Vos is van de partij en ook titelhoudster Annemiek van Vleuten, die in Brazilië olympisch goud door een zware val verspeelde, verschijnt aan de start van het befaamde criterium in Brabant.

Nederlands kampioene Chantal Blaak komt eveneens naar Boxmeer, alsmede oud-wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk. Kirsten Wild, Amy Pieters, Roxane Knetemann, Sophie de Boer en Floortje Mackaij gaan ook de strijd met elkaar aan.

'Waardering voor het vrouwenwielrennen'

Rondebaas Pierre Hermans is trots op de hoge kwaliteit van het deelnemersveld. ,,We willen op deze manier onze waardering tonen voor het Nederlandse vrouwenwielrennen. De prestaties van de rensters zijn van wereldklasse. Maar in de pers is de aandacht niet navenant. Het is toch te gek dat nergens op de tv de topprestatie van Anna van der Breggen te zien was in de Ronde van Italië? We willen ze hier een hart onder de riem steken en ze de aandacht geven die ze verdienen. En met Van der Breggen in het roze gaan we er in Boxmeer een prachtig wielerfeest van maken.''

Quote

De prestaties van de rensters zijn van wereldklasse. Maar in de pers is de aandacht niet navenant

Rondebaas Pierre Hermans
Volledig scherm
De Nederlandse kampioene Chantal Blaak. © Cor Vos
Volledig scherm
Marianne Vos, Chantal Blaak en Amy Pieters na het NK op de weg in Montferland vorige maand. © Cor Vos