Volledig scherm
Tim WELLENS Tom DUMOULIN en Jasper STUYVEN op het podium tijdens de Binckbank Tour. © photo: Cor Vos

Sterke Dumoulin pakt eindwinst in Binckbank Tour

Tom Dumoulin heeft de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Limburger lette de hele dag als een cipier op zijn grote concurrent Tim Wellens. De dagwinst ging naar Jasper Stuyven.

Door Thomas Sijtsma

De hele dag waren er vraagtekens over de benen van Tom Dumoulin en Tim Wellens. Slechts vier seconden scheidden hen in het algemeen klassement. Pas vijf kilometer voor het einde, op de kasseien van de Denderoordstraat, bleek dat Dumoulin niet meer te vrezen had van de Belg die een dag eerder nog de beste in de Ardennen was.

In de mini-editie van de Ronde van Vlaanderen bleken de verhoudingen gewijzigd. Tom Dumoulin kwam amper in de problemen, alleen bij een beklimming van de beruchte Kapelmuur moest hij even passen. Maar door de rondrammende benen van ploeggenoot Søren Kragh Andersen was de Nederlander zo terug bij de groep van Peter Sagan en Wellens.

Dumoulin koos vervolgens het wiel van Wellens. Even kwam hij voorbij om een bonificatieseconde te pakken. In het slot bleek Dumoulin sterker te zijn. Met dat feit in zijn achterhoofd koerste de kopman van Sunweb zorgeloos naar de finish.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Jasper Stuyven profiteerde van de patstelling en ontsnapte in de slotkilometers. De snelle man van Trek-Segafredo werd met zijn dagwinst derde in het eindklassement.  

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP