Volledig scherm
Jasper Stuyven. © photo: Cor Vos

Stuyven slaat toe in GP van Wallonië

Jasper Stuyven heeft de Grote Prijs Wallonië gewonnen. De 26-jarige renner van Trek-Segafredo bleef na 206 kilometer tussen Blegny en Namen zijn landgenoot Dimitri Claeys (Cofidis) en de Fransman Warren Barguil (Fortuneo-Samsic) voor.

Op de helling van Ermeton, op goed 40 kilometer van de meet, haalde het peloton een kopgroep terug die lang vooraan reed. Verscheidene renners waagden hierna hun kans, maar zij konden geen grote voorsprong nemen. Stuyven wist wel weg te komen en hij kreeg heel wat concurrenten mee. In de finale bleek de Belg over de beste benen te beschikken.

Huub Duijn was de eerste Nederlander op de zesde plek, op 5 seconden van de winnaar. Hij behoorde nog wel tot een kopgroepje van zes dat de laatste bocht richting de finish inging. In de eindsprint kon Duijn (Vérandas Willems-Crelan) echter geen hoofdrol meer vervullen.

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.