Volledig scherm
Trainingskamp Boels-Dolmans. © Cor Vos

Succesvol Boels-Dolmans in 2021 verder als SD Worx

SD Worx wordt de nieuwe sponsor van de wielerploeg Boels-Dolmans. Het Belgische bedrijf verbindt zich tot en met 2024 aan de ploeg.

Dat hebben de ploegmanagers Erwin Janssen en Danny Stam woensdag bekendgemaakt tijdens de presentatie in Heerlen. SD Worx heeft 31 vestigingen, voornamelijk in Europa, en levert diensten op het gebied van human resources.

Volledig scherm
Anna van der Breggen. © Cor Vos

De tijd begon langzaam te dringen voor de Limburgse wielerploeg. De twee geldschieters Boels en Dolmans Landscaping kondigden vorig najaar, na tien jaar, aan te stoppen met sponsoren. Sindsdien was ploegmanager Erwin Janssen, zelf overigens eigenaar van Dolmans, hard op zoek naar nieuwe partijen voor de ploeg, waar onder anderen Olympisch kampioen Anna van der Breggen en oud-wereldkampioen Chantal Blaak rijden. Boels-Dolmans is het meest succesvolle wielerteam van de afgelopen jaren.

Janssen wilde voor de Amstel Gold Race op 19 april duidelijkheid hebben, omdat rensters anders naar andere ploegen zouden gaan zoeken. Bovendien kondigde Jumbo-Visma recent aan een vrouwenploeg te willen oprichten. Of Van der Breggen bij de opvolger van Boels-Dolmans blijft rijden, is onbekend.