Volledig scherm
Tom Dumoulin temidden van het team tijdens de presentatie van de wielerploeg Team Sunweb. © ANP

Sunweb verlengt contract met ploeg Dumoulin voor onbepaalde tijd

Sunweb gaat langer door als sponsor van de wielerploeg. Het huidige contract van de ploeg van kopman Tom Dumoulin loopt door tot en met 2019 en dat wordt daarna omgezet in een verbintenis voor onbepaalde tijd.

Tim van den Bergh, commercieel directeur van Sunweb, bekend enthousiast te zijn over de nieuwe overeenkomst. ,,Beide partijen richten zich nu op de lange termijn en kijken naar hun gedeelde visie van het ontwikkelen van het team en de wielersport als geheel. Het is ongekend belangrijk om stabiliteit te bieden aan een team, waardoor ze zich kunnen richten op het uitbreiden van hun langetermijninvesteringen.''

Teambaas Iwan Spekenbrink is trots op de verlenging: ,,We blijven onze toekomst vormgeven met het nieuwe contract en dat is een groot compliment voor het team, waar ik buitengewoon trots op ben. Vanaf 2008 is het onze droom om het team te laten uitgroeien tot een revolutionair en duurzame wielerploeg. Door het nieuwe contract kunnen we ons concentreren op het opzetten van nieuwe innovatieve projecten die we in de komende jaren en daarna lanceren, waarbij we nieuwe normen willen stellen op het gebied van biomechanica, aerodynamica en apparatuur.''

Volledig scherm
Tom Dumoulin, winnaar van de Giro in 2017. © Foto: SCS/Stefano Sirotti

Het goede nieuws komt enkele dagen voor de start van de Giro d'Italia. Deze begint komende vrijdag in Israël, waar Tom Dumoulin op jacht gaat naar titelprolongatie. 

Topsportcentrum

Vorige maand maakte Team Sunweb al bekend een eigen topsportcentrum in Sittard te openen. Deze wordt volgens planning in 2019 geopend. Het wordt een campus waar wielertalenten samen trainen en leven, maar waar ook aandacht is voor hun carrière na de wielersport.

Volledig scherm
Tom Dumoulin poseert temidden van het team tijdens de presentatie van de wielerploeg Team Sunweb. © ANP