Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Terpstra en Boom kunnen naar 'de Hel', wildcard voor Parijs-Roubaix

Niki Terpstra kan deelnemen aan de 117de editie van Parijs-Roubaix. De organisatie van de voorjaarsklassieker gaf zijn nieuwe ploeg Direct Énergie een wildcard voor de koers. Terpstra won als rijder van het Belgische topteam QuickStep de klassieker over de Noord-Franse kasseien in 2014. 

,,Welcome to hell'', twitterde de organisatie, verwijzend naar de bijnaam van de klassieker: De Hel van het Noorden.

Aangezien Direct Énergie een kleinere wielerploeg is die geen vast startbewijs heeft in de wedstrijden uit de WorldTour, was de ploeg afhankelijk van een wildcard. De Nederlandse ploeg Roompot-Charles kreeg ook een uitnodiging. Dat is weer goed nieuws voor Lars Boom, die in 2015 nog vierde werd en het jaar daarvoor de etappe in de Tour de France over de kasseien won.

Volledig scherm
Niki Terpstra in 2014 © Cor Vos
  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’