Volledig scherm
Mike Teunissen (links) op het podium met Yves Lampaert en Sep Vanmarcke (rechts). © BELGA

Teunissen kan klassieker-doorbraak niet verzilveren

VideoDe 25-jarige Mike Teunissen beleefde zijn klassieker-doorbraak in een kletsnatte editie van Dwars door Vlaanderen. Hij werd tweede, maar zal balen dat Yves Lampaert in de laatste kilometer wegglipte.

Door Pim Bijl

Met een dubbel gevoel zal Mike Teunissen terugblikken op Dwars door Vlaanderen. Op een onbewaakt moment zag hij Quick Step-renner Yves Lampaert wegspringen in de laatste kilometer. Achter de Belg bleek Teunissen veruit de snelste in de sprint van de kopgroep. Sep Vanmarcke werd derde.

Toch is de tweede plaats in het pokerspel zijn klassieker-doorbraak. De 25-jarige Limburger presteerde begin deze maand al sterk in Parijs-Nice, waar hij liefst viermaal in de top 8 reed. Na zijn winst in van Parijs-Roubaix in 2014 bij de beloften is er nu ook bij de profs een topresultaat in een kasseienklassieker voor de Sunweb-renner.

Volledig scherm
Mike Teunissen en Yves Lampaert. © photo: Cor Vos


,,Zo vaak rijd ik geen podium, dus op zich ben ik blij”, reageerde Teunissen voor de camera’s van Sporza. ,,Daarom was ik iets te onzeker toen Yves aanging. Ik had een beetje schrik voor Vanmarcke en Boasson Hagen en wilde daarom een beetje gokken. Dat was misschien niet goed. Daarom moet ik een paar keer in deze situatie zitten. Dit is een mooie opsteker.”

Quote

Ik voelde mij heel de dag goed en ben heel blij dat ik het kon afmaken.

Yves Lampaert

Op 24 kilometer van de streep was Teunissen meegesprongen toen Sep Vanmarcke volle bak over de kasseien van de Varent reed. Ook Yves Lampaert, Mads Pedersen en Edvald Boasson Hagen zagen dat dit wel eens het beslissende moment kon zijn. De vijf liepen snel uit op een achtervolgende groep met absolute toppers als Greg van Avermaet, Jasper Stuyven, Niki Terpstra, Tiesj Benoot en ook Alejandro Valverde.

Volledig scherm
Yves Lampaert. © photo: Cor Vos

De Spanjaard liet zien dat hij de compleetste renner van allemaal is en dus ook uitstekend uit de voeten kan in de kasseienklassiekers. De Spanjaard reed eerder in de wedstrijd op kop op de Mariaborrestraat en viel tot tweemaal toe aan op de Kruisberg. Zijn aanvallen zorgden voor een serieuze schifting, waarna alleen nog de sterksten overbleven in een door de regenval zware editie van Dwars door Vlaanderen. Wel miste Valverde de beslissende slag met Vanmarcke.

Yves Lampaert bleek de slimste in het onvervalste pokerspel in de diepe finale. De ploegmaat van Niki Terpstra koos het ideale moment en kon daardoor net zoals vorig jaar zijn handen in de lucht steken. ,,Het is fantastisch. Ik voelde mij heel de dag goed en ben heel blij dat ik het kon afmaken.”

Volledig scherm
De top 3 van Dwars door Vlaanderen. © AD Sportwereld
Volledig scherm
Sep Vanmarcke en Yves Lampaert (rechts). © Photo News