Volledig scherm
Thomas (links) en Froome © AP

Thomas: Ook zonder Froome staan we heel sterk

Geraint Thomas heeft vanavond voor het eerst gereageerd op de zware valpartij van Chris Froome. De man uit Wales denkt dat zijn ploeg moet blijven focussen op de eindwinst van de Tour de France. 

Tourwinnaar Geraint Thomas boemde het uitvallen van Chris Froome vanavond op de teamvoorstelling van de Ronde van Zwitserland ‘een tegenvaller’. ,,Froome ging hard neer. Maar het kon ook erger. Hij is in goede handen en wordt goed verzorgd. Hopelijk zit hij snel weer op de fiets. Ik heb nog geen contact met hem gehad. Ik stuurde hem een bericht, maar kreeg nog niets terug. ‘’

Team Ineos mist door het ontbreken van Froome in de Tour de France flink wat slagkracht. Thomas (33):  ,,Logisch, als je één van de beste ronderenners ooit verliest. Maar we staan nog steeds sterk. Er resten ons voldoende andere opties. Positief denken is de boodschap. De eindzege blijft het doel.” 

Het koningstrio wordt een koningsduo. Thomas lijkt verlost van een ‘vervelende’ schaduw, maar krijgt nu intern af te rekenen met het elf jaar jongere supertalent Egan Bernal, in maart al winnaar van Parijs-Nice. Hoe de twee zich tot elkaar verhouden moet de komende negen dagen al duidelijk worden tijdens de Ronde van Zwitserland. Thomas werd in 2015 nog tweede in Zwitserland, op vijf seconden van Spilak. 

Andere blikvangers op dit klimfestival (totaal 19.000 hoogtemeters) zijn, naast ex-eindwinnaars Spilak en Costa, onder meer Mas, Soler, Frank, Latour, Kelderman, Viviani, Matthews en Sagan, recordhouder met zestien etappezeges.