Tom Dumoulin na tijdrittitel: ‘Ik herken mijn eigen lichaam weer. Zo mooi’

VideoTom Dumoulin (30) is voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden. Hij vond wat hij zocht: het vertrouwen dat zijn olympische droom kan slagen. ,,Dit is een overwinning op mezelf.’’

 1. Mollema spookte door het hoofd van etappewinnaar Konrad

  Mollema spookte door het hoofd van etappewin­naar Konrad

  Patrick Konrad had dit jaar in de Tour de France al voorbeelden gezien van renners die hun ritzege pakten na een solo. De Sloveen Matej Mohoric deed het in de eerste week, Bauke Mollema afgelopen zaterdag. ,,Zij vielen vroeg aan. Ik dacht: als ik in zo’n situatie kom, ben ik de man”, vertelde de Oostenrijker van Bora-hansgrohe, die op meer dan 30 kilometer voor de finish zijn medevluchters achterliet. Hij zegevierde in de zestiende etappe, een rit door de Pyreneeën.
 2. Teunissen toont zich met vierde plek: ‘Had vertrouwen graag uitbetaald met een zege’
  Video 'In Het Wiel'

  Teunissen toont zich met vierde plek: ‘Had vertrouwen graag uitbetaald met een zege’

  Mike Teunissen eindigde in de negentiende etappe van de Tour de France als vierde, maar echt dicht bij de overwinning was de Nederlander van Jumbo-Visma eigenlijk geen moment. Matej Mohoric ging op 25 kilometer van de finish solo en hield stand. ,,Er zaten eigenlijk alleen maar goede renners bij. Ik zag veel jongens met rugnummer 1 op het kaderplaatje”, aldus Teunissen na afloop.
 3. Trotse Dumoulin overtuigend naar nationale titel tijdrijden: ‘Dit is toch wel de meest speciale’
  Play

  Trotse Dumoulin overtui­gend naar nationale titel tijdrijden: ‘Dit is toch wel de meest speciale’

  Tom Dumoulin reist volgende maand met een nationale titel af naar de olympische tijdrit. De kopman van Jumbo-Visma won vanavond in Emmen het NK. Het is zijn vierde nationale titel in de race tegen de klok. Dumoulin reed de 29,6 kilometer in 36.06. De 30-jarige Limburger van Jumbo-Visma was duidelijk sneller dan Sebastian Langeveld van EF Education-Nippo en zijn teamgenoot Koen Bouwman.