Volledig scherm
Tony Martin © photo: Cor Vos

Tony Martin laat Spelen schieten

De Duitse wielrenner Tony Martin ziet geen heil in deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. Tegen de regionale tv-zender MDR vertelde de 34-jarige renner van Jumbo-Visma in hoofdlijnen over zijn programma voor volgend jaar. ,,Ik laat de Olympische Spelen schieten en ga me voor 100 procent op de WK voorbereiden. Ik zie daar meer kansen", zei de viervoudig wereldkampioen tijdrijden.

Martin ziet in Japan geen kansen. ,,Mijn manager is er geweest. Die heeft het parcours bekeken en omschrijft het als extreem zwaar", vertelde Martin die daarom liever plaatsmaakt voor jongere collega's in de Duitse wegselectie. ,,Het doet me wel zeer, want de Olympische Spelen heb ik altijd heel bijzonder gevonden." Martin won in 2012 in Londen zilver op de tijdrit achter de Brit Bradley Wiggins. In Rio 2016 kwam hij niet verder dan de twaalfde plaats. De WK wielrennen zijn komend jaar in Zwitserland, waar Martin een groot deel van het jaar woont.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.