Volledig scherm
© photo: Cor Vos

‘Tour de France 2021 start in Denemarken’

De Tour de France van 2021 zal van start gaan in Denemarken. Dat maakte het Deense medium TV2 zojuist bekend. 

Zij baseren zich op een tweet van de Deense minister van Financiën, Kristian Jensen, en een bericht van het Franse Europe 1. Zowel tweet als bericht zijn inmiddels verwijderd - kennelijk mocht het nieuws nog niet naar buiten komen - maar TV2 is zeker van zijn zaak.

,,Ik ben buitengewoon onder de indruk van het aantal mensen dat in Kopenhagen fietst‘’, aldus Tourdirecteur Christian Prudhomme. ,,In Kopenhagen hebben ze meer fietsen dan inwoners.‘’

In 2021 is het 25 jaar sinds Bjarne Riis de Tour de France op zijn naam schreef, tot dusver de enige Deense eindzege. In 2007 kwam Michael Rasmussen heel dichtbij, maar de Deense geletruidrager werd met Parijs in zicht door zijn eigen Rabobank-ploeg uit de Tour gehaald.

Het zal voor het eerst zijn dat de Tour de France Denemarken aandoet. Eerder was ‘La Grande Boucle’ al te bewonderen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Engeland, Ierland, Zwitserland, Monaco, Italië, Spanje en Andorra. Denemarken wordt daarmee het dertiende land dat de grootste rondewedstrijd ter wereld zal ontvangen.

Dit jaar vindt het Grand Départ van de Tour de France plaats in Brussel. In 2020 gaat de Ronde van Frankrijk binnen de eigen landsgrenzen van start, namelijk in Nice.