Volledig scherm
Egan Bernal komt juichend over de streep. © BSR Agency

Tourwinnaar Bernal wint Italiaane eendagskoers Gran Piemonte

Egan Bernal heeft zijn eerste overwinning geboekt sinds zijn eindzege in juli in de Tour de France. De Colombiaanse renner van Team Ineos schreef de Italiaanse eendagskoers Gran Piemonte op zijn naam.

Het was al de 103de editie van de herfstkoers, die startte in Agliè en na 183 kilometer finishte op de Santuario di Oropa. Bernal was de sterkste op die 10 kilometer lange slotklim en kwam 6 seconden eerder over de meet dan de nummer twee, zijn land- en teamgenoot Iván Ramiro Sosa. De Fransman Nans Peters (AG2R) arriveerde als derde op 8 seconden.

,,Ik voelde me vanmorgen bij het opstaan goed en wilde graag winnen, al weet ik ook hoe moeilijk dat is. Mooi dat ik mijn eerste zege in Italië binnen heb en het is bovendien mijn eerste overwinning in een eendagskoers”, zei de 22-jarige Bernal aan de finish. Hij vergat zijn ploeggenoot niet te bedanken. ,,Sosa was misschien wel de sterkste, als ik zag hoe hij voor mij het tempo maakte in de klim.”

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’