Mathieu van der Poel wint op imponerende wijze in Groot-Brittannië. Op de achtergrond kunnen nog een aantal renners net een plaatsje op de foto veroveren.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel wint op imponerende wijze in Groot-Brittannië. Op de achtergrond kunnen nog een aantal renners net een plaatsje op de foto veroveren. © photo: Cor Vos

Trentin onder indruk van Van der Poel: ‘Hij liet ons eruitzien als junioren’

Op imponerende wijze onderstreepte Mathieu van der Poel dinsdag nog maar eens zijn favorietenstatus voor het naderende WK wielrennen in Yorkshire. De veelvraat uit Hoogerheide reed het complete peloton in de sprint aan diggelen en won de vierde etappe van de Tour of Britain. Concurrent Matteo Trentin liet Cyclingnews weten onder de indruk te zijn van de wereldkampioen veldrijden.

Trentin zal in Yorkshire als kopman de ploeg van Italië leiden. De snelle coureur, die dit jaar een etappe won in de Tour de France, ziet dat Van der Poel in blakende vorm verkeert. ,,Hij is een van de favorieten voor het wereldkampioenschap. Hij won tenslotte ook al de Amstel Gold Race.”

Ondanks dat op 29 september een beduidend sterker deelnemersveld aan de start staat, ziet Trentin weinig renners als een serieuze bedreigen voor Van der Poel. ,,Zeker dat hij de favoriet is. Laten we nu eens kijken hoe dat zal lopen. Op zo'n aankomst zijn er maar weinig renners die zijn niveau aantikken. Misschien zelfs niemand momenteel. Hij liet ons er uitzien als een peloton vol junioren.”

In Groot-Brittannië nam Van der Poel ook de leiderstrui over van Trentin. De veelwinnaar leidt de ronde nu met één seconde voorsprong op zijn concurrent. ,,De tijdrit zal gaan bepalen wie er zal winnen.”

Bekijk hier de overmacht van Mathieu van der Poel in Groot Brittannië.

Op Mathieu van der Poel stond dinsdag geen maat. Het volledige peloton wordt in de slotmeters op achterstand gereden.
Volledig scherm
Op Mathieu van der Poel stond dinsdag geen maat. Het volledige peloton wordt in de slotmeters op achterstand gereden. © photo: Cor Vos