Marianne Vos krijgt te horen dat ze is gediskwalificeerd. Haar vader staat ernaast.
Volledig scherm
Marianne Vos krijgt te horen dat ze is gediskwalificeerd. Haar vader staat ernaast. © photo: Cor Vos

UCI pakt Marianne Vos overwinning af door polsen op het stuur: ‘Jammer, maar het is een regel’

Heel even dacht Marianne Vos dat ze voor de vierde keer een WorldTour-koers in Zweden had gewonnen, maar enkele minuten nadat ze juichend over de streep was gereden werd ze door de UCI uit de uitslag gehaald. De reden? Ze reed met haar polsen losjes op het stuur. 

14 reacties

 • Familie Albers

  2 maanden geleden
  @A.Volmer Omdat het niet mag. Zoals u het uitlegt, zou je dan bij zwemmen, bij de schoolslag, ook ongestraft een borstcrawl mogen doen, omdat het "lekkerder zwemt"? Hans
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Jaha, dat mag niet, is verboden, eigenlijk had ze meteen af moeten stappen, want waarom laat je haar dan doorrijden om pas na de finish te DQ-en? Jury uit het raam hangen en zwarte kaart tonen: afstappen, jij doet niet meer mee, zo doe je dat. Wel jammer, slim gekoerst, nou ja, niet slim, maar wel slim.
 • Robbie van Essen

  2 maanden geleden
  “ Volgens de internationale wielerunie gaven die houdingen het verkeerde signaal af naar wieleramateurs en zorgde het voor onnodig gevaar.” Stop dan ook maar met het rijden op openbare wegen!
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  Je mag ook niet een klein beetje door rood rijden…
 • Sjoerd Van der Ende

  2 maanden geleden
  Domme regel: ja Regel veranderen in boete ipv dq: ja Positie is mi ongevaarlijk. Ik heb in mijn 30 jarige carrière van alle profkoersen kijken, nog nooit een ongeval gezien dmv puppy paws.