Volledig scherm
De Nederlander Jetse Bol reed in het verleden voor Manzana Postobon. © photo: Cor Vos

UCI schorst wielerploeg die niet meer bestaat

De internationale wielerunie UCI heeft de Colombiaanse ploeg Manzana Postobon geschorst voor 45 dagen vanwege twee dopinggevallen. De ploeg bestaat echter niet meer, als gevolg van de dopingzaken. ,,De schorsing gaat in op het moment dat het team zich opnieuw registreert voor een internationale competitie", licht de UCI toe.

Manzana Postobon bestond dit seizoen uit louter Colombiaanse renners en kwam de afgelopen maanden negatief in het nieuws na positieve dopingtesten van Wilmar Andres Paredes Zapata en Juan Jos Amador Castano. De teambaas was zo gedesillusioneerd dat hij besloot de wielerploeg op te doeken.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’