Volledig scherm
© EPA

Ullrich na arrestatie opgenomen in psychiatrische inrichting

UpdateEnkele uren nadat hij voor de tweede keer in een week tijd was opgepakt, is oud-wielrenner Jan Ullrich opgenomen in een psychiatrische inrichting. Een onvermijdelijke stap volgens de politie, gezien de toestand waarin Ullrich verkeert.

Volledig scherm
© EPA

Een woordvoerster van de politie in Frankfurt zei dat het om een gedwongen opname ging. Toen Ullrich zou worden vrijgelaten uit de politiecel, had er een incident plaats, waarover geen verdere details bekend zijn. Een ziekenwagen bracht de ex-wielrenner naar de kliniek. De woordvoerster wou niet kwijt waar hij precies is opgenomen.

De Tourwinnaar van 1997 was vrijdagochtend in een luxueus hotel in Frankfurt opgepakt omdat hij een prostituee zou hebben aangevallen. Volgens de krant Bild had Ullrich geprobeerd haar te wurgen. Hij zou onder invloed zijn geweest van drank en drugs.

De 44-jarige Ullrich werd vorige week op Mallorca ook al in de handboeien afgevoerd door de politie. Op het Spaanse eiland had hij zijn buurman, de Duitse acteur Til Schweiger, en diens gasten aangevallen. Ullrich zat daar een dag in de cel. Hij keerde deze week terug in Duitsland, maar daar ging het vrijdag weer mis. Ullrich bekende eerder in de week dat de scheiding van zijn ex-vrouw Sara hem zwaar valt. Hij heeft naar eigen zeggen zijn kinderen al sinds Pasen niet meer gezien en gesproken.

Ullrich werd aan het einde van zijn carrière geschorst vanwege dopinggebruik. Hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.

Volledig scherm
Jan Ullrich wordt door de Spaanse politie weggevoerd. © EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’