Volledig scherm
Alejandro Valverde. © photo: Cor Vos

Valverde prolongeert zege Route d’Occitanie met minieme voorsprong

Net als vorig jaar heeft Alejandro Valverde de Route d’Occianie gewonnen. Zijn koppositie kwam niet in gevaar tijdens de slotrit, die Arnaud Démare op zijn naam schreef.

Valverde bleef de Colombiaan Ivan Sosa slechts acht tellen voor in het algemeen klassement. De 39-jarige Spanjaard bereidt zich voor op de Tour de France, die 6 juli start. De renner van Movistar maakte in de Route d’Occitanie zijn rentree na een val in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik.

De ritwinst was voor Démare. De Franse renner van Groupama-FDJ klopte de Italiaan Sacha Modolo en landgenoot Julien Simon in een sprint.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’