Volledig scherm
Alejandro Valverde. © photo: Cor Vos

Valverde prolongeert zege Route d’Occitanie met minieme voorsprong

Net als vorig jaar heeft Alejandro Valverde de Route d’Occianie gewonnen. Zijn koppositie kwam niet in gevaar tijdens de slotrit, die Arnaud Démare op zijn naam schreef.

Valverde bleef de Colombiaan Ivan Sosa slechts acht tellen voor in het algemeen klassement. De 39-jarige Spanjaard bereidt zich voor op de Tour de France, die 6 juli start. De renner van Movistar maakte in de Route d’Occitanie zijn rentree na een val in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik.

De ritwinst was voor Démare. De Franse renner van Groupama-FDJ klopte de Italiaan Sacha Modolo en landgenoot Julien Simon in een sprint.

  1. Tour de Fransen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Tour de Fran­sen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Frankrijk kent een Tour-droogte die maar niet op lijkt te houden: de laatste eindzege van een Fransman dateert alweer uit 1985. Dit jaar ruiken de Fransen kansen, met Julian Alaphilippe die al geruime tijd het geel om de schouders heeft en Thibaut Pinot die de top-drie op de huid zit. En dus is het tijd voor een Tour de Fransen-quiz. Wat weet jij van de Franse renners die een rol spelen of speelden in de Tour de France?