Valverde wint opnieuw in Valencia

Alejandro Valverde heeft na de tweede etappe ook de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Valencia. De 37-jarige Spanjaard ging in een zware bergrit met zeven beklimmingen in de laatste honderden meters over Adam Yates heen en verstevigde dankzij de ritzege zijn leiderstrui.

Een kopgroep, waarvan Sky-renner Vasil Kiryienka de meest in het oog springende naam was, kreeg nooit veel ruimte van het peloton. Een tegenaanval van Michal Kwiatkowski kende evenmin succes, waardoor de favorieten op de steile slotklim van zo'n vier kilometer voor de zege mochten strijden.

Een aanval van de Portugees Amaro Manuel Antunes werd gecounterd door Adam Yates, die Luis LeĆ³n SĆ”nchez, Primoz Roglic en Valverde meekreeg. Een tweede aanval van de renner van Michelton-Scott leek succesvol, maar Valverde wist met een vlijmscherpe versnelling de AustraliĆ«r nog bij te halen en pakte zo op de Alto de las Canteras zijn tweede ritzege in de Ronde van Valencia. Yates finishte als tweede, voor SĆ”nchez. Wout Poels kende een slechte dag en kwam als twintigste over de streep.

Morgen wacht een vlakke slotrit van Paterna naar Valencia.

Volledig scherm
Valverde juicht aan de finish. Ā© EPA