Wout van Aert
Volledig scherm
Wout van Aert © BELGA

Van Aert moet oude ploeg 662.000 euro boete betalen

Wout van Aert moet zijn voormalige ploeg Sniper Cycling alsnog een forse boete betalen wegens contractbreuk. Het arbeidshof in Antwerpen heeft in de slepende zaak bepaald dat de Belg zijn oude werkgever 662.000 euro verschuldigd is. De renner heeft volgens het hof destijds zijn contract ‘ten onrechte wegens dringende redenen beëindigd’.

5 reacties

 • Erik Hoogeweij

  2 weken geleden
  De ploeg waar hij hij reed werd toch overgenomen door een andere? Toen moesten een aantal sponsoren van het shirt verdwijnen en dat waren de persoonlijke sponsoren van hem. Reden voor hem om de overeenkomst te beeindigen.
 • Don Frenser

  2 weken geleden
  Na een fusie is er een nieuw bedrijf, dus het contract is niet meer geldig. Dat word in ieder geval in NL ook vaak als smoes gebruikt door de werkgever. En dat gaat hier in ieder geval nog meer op.
 • den Heijer

  2 weken geleden
  Mijns inziens niet terecht, het bedrijf waar hij in dienst was werd overgenomen door een ander bedrijf waardoor er een hele nieuwe situatie ontstaat waar alle partijen mee akkoord moeten gaan.
 • Mick Huijs

  2 weken geleden
  Terecht! Het is niet omdat je bekend bent zomaar een contract kunt opzeggen.
 • Erik Hol

  2 weken geleden
  Dan valt de overstap boete naar een andere energie leverancier nog mee. Wat een belachelijke bedragen gaan er in de sport om.