Volledig scherm
Wout van Aert won in 'zijn' Lille. © BELGA

Van Aert soleert in Van der Poel-loze cross naar eerste zege na horrorval

ThuiswedstrijdWout van Aert heeft voor het eerst sinds zijn horrorval in de Tour de France een overwinning geboekt. De Belg van Jumbo-Visma soleerde oppermachtig naar de winst in de DVV Trofee in Lille. Wereldkampioen Mathieu van der Poel stond niet aan de start, want zijn veldritseizoen zit er al op.

Er stond geen maat op de ontketende Van Aert, die al vroeg in de race zijn tegenstanders afschudde. Quinten Hermans werd tweede op 20 seconden van zijn landgenoot. Toon Aerts completeerde het Belgische podium door naar de derde plek te sprinten.

,,Het is eerste keer dat ik win sinds die blessure’’, sprak een genietende Van Aert tegen de camera van Sporza. ,,Dat is een bevestiging dat ik het nog kan. Een overwinning voor eigen volk waar ik al de hele week mee in m'n hoofd zat.‘’

Van Aert kwam in de tijdrit van de afgelopen Tour ernstig ten val, toen hij met zijn been bleef haken in het haakje van een dranghek en een diepe vleeswond opliep. Pas eind december maakte hij bij de Azencross in Loenhout zijn rentree, maar hij kon in zijn eerste vier wedstrijden - net als alle andere veldrijders - niet tippen aan de dominantie van Van der Poel. Vandaag greep de 25-jarige renner van Jumbo-Visma zijn kans.

Eli Iserbyt verzekerde zich in het DVV-klassement van de eindoverwinning. De Belg kon alleen ingehaald worden door Van der Poel, maar die ging dus niet van start.

Volledig scherm
Wout Van Aert juicht, Quinten Hermans werd tweede. © BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
Wout van Aert wordt gefeliciteerd door zijn vrouw Sarah De Bie. © BELGA