Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Van Aert wint zaak tegen voormalig ploegleider Nuyens

Wout van Aert is door de rechtbank in Mechelen vrijgesproken in de zaak aangespannen door zijn ex-ploegleider Nick Nuyens. De Belgische wielrenner die sinds een jaar voor Jumbo Visma rijdt verbrak in september 2018 het contract met de Véranda’s Willems-Crelan. Van Aert was sprake van ‘dringende redenen’, zijn contract liep tot eind 2019.

Bij de inhoudelijke behandeling van het arbeidsconflict, vorige maand, verweet Nuyens Van Aert misbruik van ontslagrecht en voor de rechtbank vroeg hij een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro. De rechtbank daarentegen stelt dat de contractbreuk van Van Aert te rechtvaardigen was.

In dienst van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma won hij dit jaar bij zijn debuut in de Tour de France de ploegentijdrit én een etappe. De Belg kwam enkele dagen later tijdens de individuele tijdrit in Pau echter zwaar ten val en liep daarbij zware blessures op, vooral aan een van zijn benen. Hij is nog altijd herstellende en kwam sindsdien niet meer in actie.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.