Volledig scherm
Dylan van Baarle recent in actie tijdens het NK tijdrijden. © ANP

Van Baarle zeker van deelname Tour de France

Dylan van Baarle (27) is opgenomen in de Tour de France-ploeg van Ineos. Na het wegvallen van viervoudig Tour-winnaar Chris Froome zijn Geraint Thomas en Egan Bernal de kopmannen van de Britse ploeg. Naast Van Baarle staat ook Wout Poels volgende week namens Ineos aan de start in Brussel.

Het is voor Van Baarle zijn debuut in de Tour bij de Britse formatie. Vorig jaar kreeg Van Baarle op het laatste moment - een dag nadat hij Nederlands kampioen tijdrijden was geworden - te horen dat hij niet naar de koers zou gaan.

In dienst van zijn vorige ploeg, Cannondale, reed Van Baarle drie keer de Tour de France en hij haalde elk jaar Parijs. In zijn laatste Tour in 2017 stond hij Rigoberto Uran bij, die in het algemeen klassement tweede werd achter Chris Froome.

Afgelopen woensdag werd Van Baarle derde op het NK tijdrijden achter winnaar Jos van Emden en Sebastian Langeveld. Ineos maakte die dag al bekend dat Van Baarle zondag niet zou starten bij het NK op de weg. Een maatregel uit voorzorg en een voorteken van zijn selectie voor de Tour.