Volledig scherm
© BELGA

Van der Breggen naar Boels-Dolmans

Wielrenster Anna van der Breggen verruilt Rabo-Liv na dit jaar voor Boels-Dolmans. De 26-jarige Zwolse heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Nederlandse topploeg van manager Danny Stam, waarvoor onder anderen Chantal Blaak, Ellen van Dijk en de Britse wereldkampioene Lizzie Armitstead rijden.

Van der Breggen beleefde vorig jaar haar grote doorbraak, met winst van onder meer Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, La Course en het eindklassement van de Giro Rosa. Op het WK in Richmond pakte ze twee keer zilver, op de tijdrit en in de wegwedstrijd. Daarin moest de Nederlandse kopvrouw in de sprint buigen voor Armitstead.

Dit jaar won Van der Breggen opnieuw de Waalse Pijl. 'Na drie mooie seizoenen Rabo-Liv is het voor mij tijd voor iets nieuws. De keuze voor een fantastisch team als Boels-Dolmans voelde als een logische stap', zei de wielrenster dinsdag.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement