Van der Poel: Demarrage van Bettiol? Nooit gezien

VideoMathieu van der Poel (24) dacht gisteren op vijf kilometer van finishplaats Oudenaarde dat hij op kop reed in de Ronde van Vlaanderen. ,,De demarrage van Alberto Bettiol? Nooit gezien.”

Quote

Ik had mee gekund met Bettiol

Mathieu van der Poel

Het is amper te bevatten. Bettiol viel aan op de Oude Kwaremont, op 18 kilometer van de finish, maar het duurde dus een kwartier voor Van der Poel dat in de gaten kreeg. ,,Christoph Roodhooft (de ploegmanager) zat heel de tijd in mijn oor te roepen”, vertelde Van der Poel. ,,Maar ik dacht dat dat de voorsprong van onze groep op de achtervolgers was. Toen ik boven kwam op de Paterberg, dacht ik dat ik op de eerste plaats lag in de koers. Ik heb echt niet meegekregen dat er iemand voorop zat. Tot ik later één iemand zag rijden in de verte.”

Hoe de vergissing kon gebeuren, kon Van der Poel niet uitleggen. Haperde de radio op een cruciaal moment? Had de renner niet goed opgelet? Was de ploegleiding niet duidelijk geweest? De kopman van Corendon-Circus had geen antwoord. Van der Poel zei wel: ,,Ik had mee gekund met Bettiol.”

Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA
  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.