Volledig scherm
© BELGA

Van der Poel fietst Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel fietst komend voorjaar in de klassieker de Ronde van Vlaanderen. Ook is de Nederlandse veelvraat uit het veldrijden actief in de Amstel Gold Race en Gent Wevelgem.

De ploeg van Van der Poel, Corendon-Circus, maakte vandaag het programma van de Nederlander bekend. Ook Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Tour van Antalya kunnen op de komst van Van der Poel rekenen.

In zijn eerste klassieke voorjaar hoopt Van der Poel gelijk mee te kunnen doen om de prijzen. ,,Ik zou er in de finales nog graag zitten. De Amstel Gold Race en Vlaanderen zijn de twee grootste koersen. Ik laat me verrassen. Maar als ik zie wat Wout van Aert vorig jaar heeft gedaan. Hij zat er bij in de finales. Ik ga ervan uit dat dat ook mijn plek zal zijn. Maar ik ben ook realistisch: ik zal niet alle klassiekers gaan winnen.’’

Van der Poel laat Parijs-Roubaix dus buiten zijn eerste voorjaar op de weg. ,,Ik wil niet alles in mijn eerste jaar gedaan hebben. Ik wil in de jaren die volgen ook nog iets te ontdekken hebben”, vertelt de Nederlander die al één keer wereldkampioen en twee keer Europees kampioen in het veldrijden werd.

Op 31 maart staat Gent Wevelgem op het programma. Dwars Door Vlaanderen volgt daarna (3 april) en op 7 april rijdt Van der Poel de Ronde van Vlaanderen. De Amstel Gold Race is op 21 april. Van der Poel werkt gewoon de volledige veldritkalender af, maar hij zal zich volgend jaar behalve op de weg vooral ook op het mountainbiken richten met het oog op de Spelen van Tokio 2020. Van der Poel wil de wereldbekers, het EK, het WK en het testevent in Tokio rijden.

Van der Poel: ,,Het is uniek dat we dit met de ploeg kunnen combineren. Er zijn voor mij met drie disciplines voldoende uitdagingen. Vooral met het WK veldrijden, waarvan ik hoop dat het nog eens zal lukken en de focus op 2020 in Tokio. De mountainbikewedstrijd op de Spelen is het voornaamste voor de komende jaren. Dat was al zo, het klassieke voorjaar is er nu bijgekomen.’’

Van der Poel werd afgelopen zomer Nederlands kampioen op de weg. Een maand later werd hij tweede op de EK in Glasgow.

Luister hier naar de podcast In Het Wiel waarin teruggeblikt wordt op het wielerjaar 2018