Volledig scherm
Mathieu van der Poel op de mountainbike. © Cor Vos

Van der Poel finisht als zestiende in Les Gets

WereldbekerMathieu van der Poel heeft nu eens geen hoofdrol kunnen vervullen in een wedstrijd om de wereldbeker in het mountainbiken. De Nederlander van Circus-Corendon had in Les Gets een moeilijke start en kwam nooit in zijn ritme. Hij finishte als zestiende.

De winst in het Franse skioord was voor wereldkampioen Nino Schurter. De Zwitser reed in de slotronde weg bij de Italiaan Gerhard Kerschbaumer. De Braziliaan Henrique Avancini werd derde. Schurter won vorige week in Andorra ook al en leidt het klassement na vier wedstrijden.

Van der Poel, die meer dan 3 minuten na de winnaar binnenkwam, was niet eens de beste Nederlander. Ook Milan Vader bleef hem voor en finishte als dertiende.

Vrijdag had Van der Poel de zogenoemde short track gewonnen in Les Gets. Dat was zijn eerste optreden na zijn vakantie. Daarvoor was hij bij de eerste twee wereldbekerwedstrijden respectievelijk als tweede en als eerste geëindigd.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’