Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © photo: Cor Vos

Van der Poel: Ik word elke dag beter en beter

Zege gloort in Tour of BritainMathieu van der Poel heeft de voorlaatste etappe van de Tour of Britain gewonnen. De leider in het algemeen klassement verstevigde zijn koppositie tussen Warwick to Burton Dassett over 189 kilometer. Morgen wordt de Ronde van Groot-Brittannië afgesloten met de achtste en laatste etappe.

Van der Poel won in Burton Dasset de sprint bergop, voor de Italiaan Matteo Trentin en de Australiër Simon Clarke. Het was zijn tweede ritzege in de etappekoers. In de algemene rangschikking heeft Van der Poel nu 12 seconden voorsprong op Trentin. ,,Dit is weer een bevestiging dat het met mijn vorm wel goed zit. Gisteren verbaasde ik mezelf al in de tijdrit dat ik 14 kilometer lang zo hard kan rijden, maar de zege van vandaag wel opnieuw een indicatie dat ik met de dag beter en beter word.”

Dylan van Baarle (Team Ineos) en Cameron Meyer (Mitchelton Scott) zagen een vluchtpoging in de laatste twaalf kilometer stranden.

Volledig scherm
Dylan van Baarle en Cameron Meyer (links). © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’