Mathieu van der Poel
Volledig scherm
Mathieu van der Poel © Cor Vos

Van der Poel kijkt uit naar duel met Iserbyt: ‘Of hij even snel is als ik, dat weet ik niet’

Mathieu van der Poel kijkt uit naar het duel met Eli Iserbyt in het veld. De alleskunner op de fiets maakt zondag bij de Superprestige in Ruddervoorde zijn rentree. Van der Poel, de wereldkampioen veldrijden, sloeg de eerste weken van het crossseizoen over omdat hij wat tijd nodig had om te herstellen van zijn inspanningen op de weg.

,,Ik wilde pas terugkeren als ik een acceptabel vormpeil had”, zei Van der Poel in het Belgische radioprogramma De Tribune. ,,Het is ook heel moeilijk om, als je slecht begint, dat nog goed te krijgen tijdens het seizoen. Dus ik wil dat de basis in orde is voor ik eraan begin.”

De voorbije jaren was Wout van Aert altijd de grootste concurrent van Van der Poel in het veld, maar de Belg is nog altijd herstellende van een zware val in de Tour de France. Bij afwezigheid van de twee domineerde de 22-jarige Belg Iserbyt, bezig aan zijn eerste jaar bij de elite, de afgelopen weken.

Eli Iserbyt
Volledig scherm
Eli Iserbyt © BELGA

,,Ik heb de voorbije crossen wat gevolgd en Eli is heel indrukwekkend bezig: hij rijdt weg op het moment dat hij het wil en moet meestal maar één keer proberen om de kloof te slaan”, zei Van der Poel. ,,Dan ben je wel de beste. Maar of hij even snel rijdt als ik, dat weet ik niet. Dat zal ik pas merken als ik tegen hem rijd. Ik vind het wel jammer dat Van Aert er niet bij is, hij was toch altijd mijn grootste concurrent en mijn grootste uitdaging. Maar misschien zal ik dat nu terugvinden in Iserbyt. Het lijkt er wel op dat hij serieuze stappen heeft gezet, maar pas na enkele crossen zal duidelijk zijn wat het niveauverschil is.”