Volledig scherm
Mathieu van der Poel komt juichend over de streep. © photo: Cor Vos

Van der Poel ook de sterkste in Duinencross van Koksijde

Mathieu van der Poel heeft vandaag de Duinencross van Koksijde gewonnen. Het was de vijfde veldrit uit de wereldbekercyclus. Van der Poel, die de eerste drie wereldbekerwedstrijden had laten schieten, startte pas vanaf de derde rij. 

Ook moest hij in de eerste bocht nog uitwijken voor een valpartij. Het deerde de wereldkampioen niet. Bij het ingaan van de tweede ronde lag Van der Poel al op kop en hij werd nooit meer teruggezien.

Van der Poel was zaterdag ook al de beste in Wachtebeke. Hij won tot dusverre alle zeven veldritten waarin hij dit seizoen aan de start stond.

Op ruim 20 seconden werd de Belg Laurens Sweeck tweede, net voor zijn landgenoot Toon Aerts. De Nederlander Lars van der Haar werd vierde.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.