Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA

Van der Poel ook ongenaakbaar in blubber van Berencross

Mathieu van der Poel heeft de Berencross op zijn naam geschreven. De 22-jarige veldrijder van Beobank-Corendon was net als vorig jaar de sterkste in Meulebeke en kwam solo over de finish. 

Achter Van der Poel finishte de Belg Michael Vanthourenhout als tweede, voor wereldkampioen Wout van Aert. Lars van der Haar eindigde als vierde. Van der Poel vierde alweer zijn zesde zege in het nog prille seizoen. Alle zes de races waarin hij startte, kwam hij ook als eerste over de finish. Ook in de Berencross leek de Nederlander te spelen met de concurrentie. Ruim drie ronden voor het einde ging Van der Poel er in het zand vandoor en sloeg al snel een gaatje dat alleen maar groter werd.

De Nederlander heeft genoten van het natte parcours in Meulebeke. ,,Vandaag was het wel leuk'', zei hij. ,,Ik had voor de start al gezegd dat het wat mij betreft mocht regenen en dat gebeurde ook. Het parcours lag erbij zoals ik het graag heb. Glibberig en op sommige plaatsen heel blubberig."

Van der Poel liet echter doorschemeren dat het machtsvertoon dat hij in de afgelopen weken liet zien niet vanzelf gaat. ,,Het lijkt erop dat het allemaal zo simpel gaat, maar dat is niet het geval.''

Bij de vrouwen ging de zege naar Sanne Cant. De Belgische wereldkampioene bleef haar landgenotes Ellen Van Loy en Loes Sels voor.