Volledig scherm
Max van Heeswijk

Van Heeswijk ontkent dopingbekentenis

UpdateOud-wielrenner Max van Heeswijk is boos over een publicatie in het blad NUsport. De Limburger bekent daarin in zijn loopbaan het verboden middel epo te hebben gebruikt. Van Heeswijk zegt die uitspraak niet te hebben gedaan.

'Op de vraag of ik epo heb gebruikt, ben ik kwaad geworden en heb ik het bandje uit het opname-apparaat getrokken,' aldus de oud-renner. NUsport heeft naar aanleiding daarvan aangifte van ontvreemding gedaan, liet hoofdredacteur Richard Plugge weten.

Publicatie
Het blad zegt voor publicatie contact te hebben gezocht met de in België wonende renner. Die reageerde pas één dag voor de deadline. 'Van Heeswijk keerde terug op zijn schreden, hij wilde terugdraaien wat hij gezegd heeft. Wij vinden: gezegd is gezegd. Wat gebeurd is, is gebeurd. We gaan niet doen alsof dit niet gezegd is', aldus Plugge in het magazine.

Schadeclaim
Van Heeswijk zegt nu dat het verhaal niet klopt. 'Ze wilden een interview over Lance Armstrong, maar die journalist bleef maar over doping doorgaan. Ik ga een schadeclaim indienen', vertelde de oud-ploeggenoot van Armstrong aan de Limburgse zender L1.

Prullenbak
Bij Radio1 liet Van Heeswijk vanmiddag weten dat hij de diskette heeft weggegooid in de prullenbak. 'Dat is lastig ja, want nu kan ik niet meer bewijzen dat het verhaal niet klopt. Ik ga een advocaat in de hand nemen en kijken wat we hiertegen kunnen doen.'

Van Heeswijk reed tussen 2002 en 2006 voor de ploegen van Armstrong, tegen wie in de Verenigde Staten een onderzoek loopt wegens mogelijk systematisch dopinggebruik. Eerder gaven Floyd Landis en Tyler Hamilton toe dat er sprake was van het gebruik van verboden stimulerende middelen, waarmee ze Armstrong in een lastig parket brachten.