Van Kessel profiteert van afwezigheid toppers in Leuven

VideoVeldrijder Corné van Kessel heeft vandaag de veldrit van Leuven gewonnen. De Brabander profiteerde van de afwezigheid van de gevestigde namen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel, crossers die zonniger oorden verkozen om te trainen boven deelname aan de wedstrijd uit de Soudal Classics.

Van Kessel ging er al vroeg in de wedstrijd vandoor en bouwde een aanzienlijke voorsprong op. Achter hem streden de Franse kampioen Clément Venturini en de Belg Michael Vanthourenhout om de tweede plaats. Venturini, die vroeg in de wedstrijd over de kop was geslagen, won die strijd. Voor Van Kessel was het zijn tweede succes dit seizoen. Eerder zegevierde de crosser uit Veldhoven in het Belgische Hasselt. David van der Poel was de tweede Nederlander; hij werd negende.

Van Kessel gaf na afloop bij Sporza aan wel enige druk te hebben gevoeld. ,,Als favoriet van start gaan, is het moeilijkste wat er is. Maar het is mij toch gelukt om het waar te maken. Venturini was wel sterk, maar door een foutje van hem kon ik van hem wegrijden. Op het einde zat ik er wel wat doorheen'', vertelde de renner van Telenet-Fidea.

Ook bij de vrouwen ontbraken grote namen als wereldkampioene Sanne Cant, de Amerikaanse Katie Compton en Nederlandse rensters als Maud Kaptheijns en Marianne Vos. Hier was de winst voor Loes Sels, 35 jaar inmiddels en moeder van twee kinderen. Ze hield Thalita de Jong achter zich, de Nederlandse oud-wereldkampioene die bezig is aan een voorzichtige rentree na een jaar vol blessureleed. Bij haar eerste wedstrijd, vorige week in Baal, eindigde ze nog als veertiende.

Volledig scherm
Corné van Kessel (links). © Photo News