Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Willem van Schip (links) en Yoeri Havik. © BELGA

Van Schip en Havik: nu Zesdaagse, straks de Spelen?

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik dromen van de koppelkoers op de Olympische Spelen. Lang leek het onmogelijk, maar ze zijn hard op weg hun droom werkelijkheid te laten worden. AD Sportwereld zocht het duo op tijdens de Zesdaagse van Gent, die gisteravond werd gewonnen door de Belgen Kenny de Ketele en Robbe Ghys.

Door Daan Hakkenberg

De bierpompen op het afgeladen middenterrein van het Kuipke, de beroemde wielerbaan van Gent, krijgen geen rust. De cabines waar de renners uitrusten tijdens de Zesdaagse van Gent zijn tegen de bars aangebouwd. Achter de tribunes, in de betonnen gangen, hangt de walm van hamburgers en worst. Dit is de plek waar Jan-Willem van Schip (25) en Yoeri Havik (28) zich de afgelopen zes dagen in het zweet werkten om te zorgen dat hun olympische droom werkelijkheid kan worden. Het duo, dat gisteren als vijfde eindigde, wil in de zomer in Tokio de koppelkoers rijden, een wedstrijd over 50 kilometer waarbij Van Schip en Havik elkaar aflossen en om beurten in de baan komen.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.