Van Vleuten ligt er zes maanden uit

Annemiek van Vleuten is vandaag succesvol geopereerd aan haar knie. Ze staat mogelijk een half jaar aan de kant. 

,,Er is een stuk bot losgegaan. De boel stond wat scheef in mijn knie, dus dat hebben ze wat rechtgezet. Nu moet ik een vier tot zes weken met mijn been in een brace zitten. Volgens de dokter kan ik pas over zes maanden mijn eerste wedstrijd rijden’’, aldus Van Vleuten bij Peptalk van Ziggo.

Van Vleuten (35) heeft zaterdag tientallen kilometers in de wegwedstrijd bij het WK wielrennen in Innsbruck gefietst met een gebroken knie. Desondanks eindigde ze als zevende op 7 minuten van winnares Anna van der Breggen.

De Utrechtse wielrenster pakte op 25 september de wereldtitel tijdrijden. ,,Ik heb wel betere dagen gehad. Gisteren had ik het moeilijk. Jammer dat je het niet kunt vieren. Dat je een kater eraan hebt overgehouden.’’

Ze wilde na het WK met een vriendin op vakantie gaan naar de Filipijnen. Die vliegtickets waren al geboekt. Ook de trainingsstage in Colombia van december gaat niet door. 

Gisteren zei Van Vleuten op haar eigen website dat zij na drie maanden de training weer hoopt op te pakken. Na de operatie blijkt dat ze dus langer moet revalideren. Toch is ze vastberaden om weer terug te komen. ,,Vallen hoort bij wielrennen. Als je dat niet meer wilt, moet je stoppen met wielrennen. Alleen de timing is weer slecht.’’ 

Volledig scherm
© Ziggo Sport
Volledig scherm
Annemiek van Vleuten. Inzet: de breuk in haar knie. © Cor Vos en Annemiek van Vleuten