Volledig scherm
Van Vleuten. © photo: Cor Vos

Van Vleuten wint na proloog ook tijdrit in Ladies Tour

Annemiek van Vleuten (Orica-Scott) heeft na de proloog ook de derde etappe, een tijdrit, in de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De leidster in het klassement was in Roosendaal sneller dan Ellen van Dijk. Door de overwinning loopt Van Vleuten ook uit in het klassement.

Van Dijk eindigde op vier tellen als tweede van winnares Van Vleuten. De 30-jarige van Team Sunweb werd in de proloog ook al tweede achter de leidster. Linda Villumsen werd op 26 seconden derde. In het klassement heeft Van Vleuten een voorsprong van negen seconden op achtervolgster Van Dijk. 

Gisteren won Kirsten Wild de tweede etappe, waardoor alle drie de ritten zijn gewonnen door een Nederlandse.

De Britse wielrenster Lizzie Deignan verscheen niet meer aan de start. De oud-wereldkampioene werd getroffen door een acute blindedarmontsteking en onderging meteen een operatie. Deignan, die voor Boels Dolmans rijdt, stond tiende in de tussenstand na twee etappes.

De Ladies Tour telt in totaal zes etappes. Vrijdag staat er een etappe over 121,4 kilometer op het programma tussen Gennep en Weert. Zondag eindigt de wedstrijd in het Limburgse Sittard.