Volledig scherm
Dempster viert de zege. © photo: Cor Vos

Veenendaal Classic verplaatst van augustus naar mei

De wielerwedstrijd Veenendaal-Veenendaal Classic wordt in 2020 verreden op 8 en 9 mei. De organisatie maakte bekend dat de Nederlandse wielerunie KNWU en de internationale bond UCI akkoord zijn gegaan met het verzoek van de organisatie om de wedstrijd van augustus naar mei te verplaatsen.

De wielrensters rijden hun wedstrijd op vrijdag 8 mei en de wielrenners op zaterdag 9 mei. De Australische wielrenner Zakaria Dempster won dit jaar op 21 augustus Veenendaal-Veenendaal. Er was in 2019 geen wedstrijd voor de wielrensters.

De organisatie is blij met de verschuiving op de kalender. ,,Mede met het oog op de Vuelta die komend jaar vanuit Utrecht start en de daarmee volle wielerkalender in augustus, is dit mooi nieuws”, melden de organisatoren. ,,Twee dagen reuring in Veenendaal, je hebt de koers niet tijdens de zomervakantie waardoor meer mensen kunnen kijken en de renners hebben een minder volle agenda”, zei voorzitter André Homma.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.